Keep calm and carry on

Keep calm and carry on

Sisustustaulut, some ja teemukit ovat 2000-luvulla toistuvasti täyttynet mieleenpainuvalla sloganilla, joka kehottaa ottamaan tyynesti ja jatkamaan elämää, keep calm and carry on. Harva kuitenkin tietää, että kyseessä on alun perin britannian toisen maailmansodan aikaisen propagandajulisteen teksti.

Toisen maailmansodan aikana britanniassa levisi pelko saksalaisten invaasiosta ja massiivisista ilmapommituksista. Sota-aikoina toiminut Iso-Britannian hallituksen alainen tiedotusministeriö tuotti kotirintamalle kolmen julisteen sarjan, joilla kaikilla pyrittiin kohottamaan kansalaisten moraalia. Sarjan julisteissa oli kaikissa rohkaiseva slogan, joka esitettiin Tudorin kruunun, eli Britannian valtion symbolin alla.

”Keep calm and carry on” julistetta painettiin runsaasti, mutta julisteet päätettiin jättää varastoon ja vapauttaa jakeluun vasta vakavien ilmahyökkäysten jälkeen. Myöhemmin suuri osa varastosta kuitenkin kierrätettiin uusiokäyttöön osana valtion sodanaikaista paperinsäästämiskampanjaa. Juliste unohtui yli 60 vuodeksi, kunnes eräs alkuperäisen julisteen omistanut kirjakauppias ripusti sen liikkeensä seinälle. Juliste herätti siinä määrin huomiota, että siitä alettiin pian teettää kopioita, ja lopulta siitä muodostui kaikkien tuntema internetmeemi, lukuisine variaationeen.

Keep_Calm_and_Do_History.jpg

 

Lähde: Bex Lewis (2017): Keep calm and carry on. The truth behind the poster.
Turks- ja Caicossaarten epäonniset vaakunat

Turks- ja Caicossaarten epäonniset vaakunat

Huijaavat opettajat ja varastavat valkokaulustyöläiset

Huijaavat opettajat ja varastavat valkokaulustyöläiset